ראשי / תיאומי התורים והבדיקות
לכאורה, נושא ניהול תורים, בדיקות ותיאומם נשמע כעניין אדמניסטרטיבי בלבד. הרי בסך הכל צריך להרים כמה טלפונים ולקבוע ביומן.
עם הניסיון בשטח נוכחנו להבין כמה גם כאן ניהול תורים וטיפול בתפירה אישית למטופל עושה את כל ההבדל.
בחירת רופא מומחה היא משימה בפני עצמה. תחומי המומחיות של הרופאים הפכו להיות יותר ויותר ספציפיים, וכיום לא מספיק לחפש רק נוירולוג, אלא כדאי לדעת להגדיר לאיזו תת התמחות בנוירולוגיה אנחנו זקוקים, ואף עד לרמה של התמחות ספציפית בפרוצדורה מסוימת.
לאחר שהגדרנו את תת ההתמחות הנדרשת, החלק הקל בימינו, כאשר כל המידע נמצא ברשת- הוא לאתר את הרופא. אבל לא די בכך.
חלק מהעקרונות של ניהול טיפול הוא ניצול יעיל של המשאבים הקיימים. לכן מתוך רשימת הרופאים שנקבל, ננסה לברור את הרופא לפי קריטריונים של מגדר מועדף, שפה, קרבה גיאוגרפית ולא פחות חשוב- התאמה להסדרים עם קופת החולים או חברת הביטוח המבטחת.
לאחר הברירה הנוספת, נוודא שהרופא אליו קבענו מומלץ ובעל מוניטין כרופא אנושי ותקשורתי.
במעמד תיאום הביקור, נבקש להתעניין האם יש צורך להביא בדיקה מסויימת שתזרז את האבחון וכיצד ניתן להעבירה לעיון הרופא טרם המפגש- זה ייעל את הביקור והאבחון וימנע טרטור עתידי וצורך לחזור.
אנחנו נוטים להזניח בדיקות שאנו מופנים אליהם. לא תמיד זה מוצדק- הבדיקות אותן נשלחנו לבצע הן חלק מתהליך אבחוני שתפקידו לאשש או לפסול אבחנה אפשרית ולקבוע דרך טיפול מתאימה.
אחת הבעיות היא שלרוב, הבדיקות נקבעות לטווחי זמן ארוכים וקשה מאוד להשיג תור מוקדם, ולכן גם האיבחון מתעכב והסבל מהבעיה נמשך. מדובר בצוואר בקבוק לכל דבר.
אין פתרונות קסם, מלבד יעילות ונחישות, לכן מנהלת הטיפול ב'אחות לדרך' מנסה לקבוע את הבדיקה מול מספר מכונים, ואם ניתן אף תנסה להשיג התחייבות לביצוע הבדיקה בבית חולים כבדיקה אמבולטורית.
כמו כן, מנהלת הטיפול תתקשר שוב ושוב אל המכון על מנת לבדוק אם במקרה התפנה תור קרוב יותר.
אם נדרשת הכנה מקדימה לבדיקה, מנהלת הטיפול מוודאת שכל ההכנות הנדרשות יבוצעו ושכל הניירת הרלוונטית תשודך לתור הקיים ואף תועבר למכון מבעוד מועד.
הכל כדי שהתורים יתואמו בזמן סביר, התהליך האבחוני יקודם בלי פנצ'רים, וההורה המבוגר ישיג שקט נפשי ופתרון למכאוביו.