חיפוש
Close this search box.

איתור ביטוחים ליצירת רשת ביטחון טיפולית ופיננסית

רוב האוכלוסיה מבוטחת מכיוונים רבים: יש את הביטוח הלאומי שכל אזרח ישראלי זכאי לו בשלבים שונים של חייו, יש את קופת החולים כמבטחת שמעניקה לנו שירותי רפואה מסובסדים, יש את הביטוח המשלים של הקופה ויש את הביטוחים הפרטיים.

ייתכן מאוד שכאשר אנו מגיעים לשלב בו אנחנו או הורינו הופכים תלותיים- אנחנו כבר מבולבלים מכל הביטוחים שיש לנו, במידה ואנו בכלל מודעים שיש לנו אותם, או לא יודעים מה מגיע לנו.

זה עשוי להוביל אותנו להוציא כספים לצריכת שירותי בריאות פרטיים בעוד שלמעשה הביטוחים יכולים לכסות אותם.

כאשר אני מתחילה במסע של ליווי רפואי עבור קשיש או אדם חולה או תלותי- אני תמיד ארצה לדעת- מה יש לנו בתרמיל לפני שיוצאים לדרך? אני מחפשת משאבים.

משאבים בליווי הרפואי יכולים להיות מכל מיני סוגים: רגשיים, אנושיים, נפשיים, אבל לא פחות מכך- איתור הביטוחים שלנו יוצר עבורנו רשת ביטחון פיננסית.

איתור ביטוח לאומי

נגמרו הימים בהם המוסד הידוע לעיתים קרובות לשימצה מתפקד כמוקד עליה לרגל, מילוי מסמכים, מאבק עם פקידים והמתנה בתורים. הביטוח הלאומי עשה בשנים האחרונות מהפך בשירותיות מה שמתבטא בעיקר באתר הנגיש והידידותי למשתמש. בכניסה לאתר תוכלו תוך מספר דקות להבין מה הן הזכויות שלכם וכיצד לתבוע אותן.

מומלץ מאוד לפתוח "אזור אישי" באתר הביטוח הלאומי, דרכו תוכלו להגיש תביעות ולעקוב אחר תביעות שהגשתם, לקבל מכתבים מהמוסד, להשלים חומר במידה ונתבקשתם ואף לשלוח שאילתות לפקיד.

עבור קשישים סיעודיים – רצוי לברר מתוך התנאים שמפורטים באתר האם הם זכאים לגמלת סיעוד, ולא להסס להגיש אותה בהקדם. התהליך מקוון ברובו, קל ונוח לתפעול.

איתור ביטוחי בריאות

כל אזרח במדינת ישראל זכאי לביטוח בריאות ממלכתי המעניק כיסוי בסיסי, ואליו מצטרפים הביטוחים המשלימים של קופות החולים המעניקים כיסוי לשירותי בריאות משלימים כמו טיפולי שיניים, טיפולים אלטרנטיביים ועוד.

במהלך השגרה היומיומית כאשר צריך לראות רופא "פה ושם"- בהחלט ניתן להסתפק בכיסויים של הביטוח הממלכתי. אבל מה קורה כאשר חלילה מגיעים למצב רפואי לא שגרתי כמו למשל ניתוח, השתלה או טיפול מיוחד אחר- זמני ההמתנה במסגרת השירותים של קופות החולים ארוכים מאוד, ולפעמים פשוט חייבים לזרז תהליכים. כמו כן אנחנו עלולים להיקלע למצב שידרוש מאיתנו רכישת תרופות יקרות שהקופה לא מסבסדת או שאף ניאלץ לטוס לחול לקבלת טיפול מציל חיים.

ביטוח בריאות פרטי מבטיח כיסוי רחב ומקיף לאירועים רפואיים כגון: ניתוח בישראל, השתלה או טיפול מיוחד אחר.
איך מאתרים את הביטוחים האלה? פשוט מאוד- פונים אל סוכן הביטוח ומבקשים ממנו לדעת איזה ביטוחים יש ברשותנו. דרך קלה מאוד נוספת היא באמצעות האתר של משרד האוצר "הר הביטוח" בו בהקלדת פרטים הזדהות ספורים נוכל לקבל מפה של הביטוחים שלנו.

איתור ביטוח סיעודי

עד לא מזמן- ניתן היה לרכוש ביטוח סיעודי באופן פרטי, דרך אחת מחברות הביטוח המסחריות. כיום ניתן להצטרף לביטוח הסיעודי רק דרך קופות החולים. הביטוח הסיעודי בעצם מתייחס למצב בו ההורים שלנו הופכים לתלותיים בזולת עקב פגיעה תפקודית או קוגניטיבית, ומציעים תגמול חודשי של כ- 5000 שקלים למשך 5 שנים לאדם הסיעודי (תלוי בפוליסה).
גם את הביטוח הסיעודי ניתן כיום לאתר דרך אתר "הר הביטוח" או בבירור מול קופת החולים.

  • ביטוח ממלכתי – זה בעצם כל מה שמגיע לכם מכורח סל הבריאות הבסיסי- אלו הם השירותים שקופת חולים (היא ה"מבטחת" שלכם) מעניקה לכל מבוטחיה. קופת החולים מתפקדת כצינור לאספקת שירותי סל הבריאות. כיצד ניתן לדעת אילו תרופות או שירותים מגיעים לכם מטעם הסל? היכנסו לפורטל "כל הבריאות" והקלידו בו את התרופה או השירות הרפואי המבוקש ותקבלו מידע חשוב.
  • שירותי בריאות נוספים (שב"ן) – רובנו מתהדרים בכרטיס זהב או פלטינום של קופת החולים שלנו, ואף משלמים עליו סכום מסוים כל חודש, אך האם אנחנו מבינים מה מגיע לנו? שב"ן (שירותי בריאות נוספים) אלו השירותים המשלימים שמציעות קופות החולים למבוטחיהן במסגרת הביטוחים המשלימים. שירותי הבריאות הנוספים כוללים שירותים שאינם חלק מסל הבריאות הממלכתי, כמו טיפולי שיניים, רפואה משלימה, בדיקות, ייעוץ רופא מומחה וכדומה, אך הם אינם מעניקים רבים מהכיסויים שמעניקות פוליסות של ביטוח בריאות פרטי.

     צאו לדרך כאשר אתם יודעים מה מגיע להוריכם, וכאשר אתם יודעים לנצל ולייעל את מה שמגיע.

דברו איתנו, אנחנו כאן לעזור
דילוג לתוכן