חיפוש
Close this search box.

מטפלים סיעודיים / מטפלים זרים

חיפוש מטפלים סיעודיים או מטפלים זרים הוא תהליך לא קל ומורכב מכמה שלבים:

ההשלמה עם כך שהגיע הזמן להיעזר במטפל, וקבלת ההחלטה המשותפת.
לעיתים קרובות קשה להשלים עם הצורך הסיעודי שנוצר. מדובר בעצם בהודאה בכך שההורה תלוי בעזרת אחר.
כאשר מדובר בהעסקת עובד זר זה יכול להיות אף קשה יותר, מכיוון שמשמעות הדבר הוא לינה של אדם זר בבית.

מציאת מטפל או מטפלת סיעודית (זרה / ישראלית) – בירוקרטיה

לאחר שהתקבלה ההחלטה לצאת לדרך ולאתר מטפל, אם זה דרך הביטוח הלאומי ו/או הרשות להגירה ומנהל האוכלוסין, לרוב יש צורך להוריד טפסים, למלא אותם, להחתים, לצוות מסמכים מתאימים ולשלח לגורם המתאים. לאחר שילוח המסמכים רצוי מאוד להישאר עם האצבע על הדופק ולעקוב שאין עיכוב חריג שדורש בירור. לרוב זה יכול להיות בגלל מסמך שפיספסנו, קיבלנו הודעה על כך באחד מערוצי ההתקשרות איתנו, ולא שמנו לב.

איתור מטפל זר או ישראלי סיעודי המתאים

ההתאמה היא אינדיבידואלית עבור כל מטופל ומטופל, אך חשוב שתוקדש מחשבה לפרופיל הרצוי של המטפל- האם נדרש ניסיון, האם העבודה דורשת כוח פיזי, האם כדאי להתעקש ולחפש מטפל עם רישיון נהיגה, ועוד שיקולים שונים.
יחד עם הגדרת הפרופיל- חשוב שתתקבל ההחלטה מה הם הסעיפים בפרופיל שאנחנו מוכנים להתפשר עליהם, ועל מה בשום אופן לא נתפשר, כך לדוגמה אצל משפחות מסוימות סוגיית התשלום גמישה במידה ונמצא מועמד מתאים.

השמה טכנית ומעשית של מטפל סיעודי בבית ובכלל

 לעיתים, כמו במקרה של השמת מטפל זר פרטי, קבוע (24 שעות), זמני או לפי שעות, נדרשת גם השמה פורמלית מול התאגיד שתיווך את ההעסקה, תהליך זה לרוב מנוהל ביעילות ע"י התאגיד עצמו. חשוב לדעת כי אין הכרח להיעזר בחברת סיעוד כמתווכת נוספת בהעסקת העובד הזר, תהליך זה נקרא "העסקה ישירה" ובמסגרתו ניתן לבקש מהביטוח הלאומי לקבל את הגמלה בכסף ישירות לחשבון המעסיק. במידה והוחלט על העסקה ישירה, חשוב להקפיד הקפדה יתרה על זכויות העובד הסוציאליות ועל הרכב תלוש השכר.

'תאגיד'- היא הלשכה המוסמכת לכך מטעם המדינה לטיפול בכל הנושא של ייבוא והשמת עובדים זרים. יש לתאגידים מאגרים של העובדים הזרים והם גם הגוף המוסמך והמורשה לסייע לנו בנושא הגשת הבקשה להיתר לעובד זר.

אולם אלה הם רק החלקים הטכניים, המטפל לרוב נכנס למצב של מורכבות רפואית / סיעודית כלשהי, ולביתו של אדם זקן שכבר יש לו הרגלים, צרכים ורצונות מוצקים.

אז לאחר שקיבלנו היתר להעסקת עובד זר ולאחר שהגדרנו את הפרופיל המבוקש, הגיע הזמן להתחיל לחפש את המטפל, ישנם כמה מקורות למציאת מטפלים:

– ישנם מספר אתרים ייעודיים לכך (הלפבוק, שתיל, אייסבתא)

– ישנן קבוצות ייעודיות בפייסבוק (לרוב מופעלות ע"י תאגידים)

– אפשר לשאול מטפלים ומטפלות של מקורבים או אפילו לגשת אליהם בגינה, ולבקש שיפרסמו מודעת חיפוש בקהילות הפנימיות שלהם.

– אבל כנראה הכי חשוב: נצטרך להתחיל להרים טלפונים לתאגידים רבים ככל האפשר על מנת להגדיל את הסיכוי למצוא מטפל, ולמסור להם את פרופיל המטפל שיתאים להורינו.

שלב ההשמה לאחר מציאת מטפלים זרים סיעודיים

אם חשבנו שבכך שמצאנו מטפל אמין שניתן לסמוך עליו אזי הגענו לנחלה ואפשר לנוח, פה ימתינו לנו מסמכים למלא, מול התאגיד, ביטוחים, מול הביטוח הלאומי לעיתים, חוזה מול המטפל עצמו.
נהפוך להיות מעסיקים לכל דבר.

חשוב לדעת שישנה אפשרות לבצע את העסקת המטפל הזר יחד עם חברת סיעוד (לא תאגיד) ואז כספי גמלת הסיעוד מהביטוח הלאומי יעברו דרכה והיא תפיק תלושי שכר לעובד הזר, אך קיימת גם אפשרות לבצע העסקה ישירה שאינה דרך חברת סיעוד, ואז כל כספי גמלת הסיעוד מהביטוח לאומי יגיעו ישירות אל חשבון הבנק של ההורה לצורך העסקת המטפל/ת, במקרה זה ניתן להיעזר בחברה חיצונית שתפיק תלושי שכר למטפל, או לעשות זאת עצמאית תוך הקפדה יתרה על תשלום בזמן ושמירה על כל הזכויות הסוציאליות של העובד/ת הזר/ה

טוב שיש את היד המכוונת והמקצועית של האחות מ'אחות לדרך', שתלווה את המשפחה בקבלת ההחלטות, תסייע בהגדרת הפרופיל, תגיש את המסמכים ותעקוב אחריהם, ותסייע בהשמה המלאה והמקצועית של המטפל.

דברו איתנו, אנחנו כאן לעזור
דילוג לתוכן