קשישים רבים מתקשים לבצע פעולות שגריות יומיומיות מסיבות כאלו ואחרות, ולכן הם זקוקים לעזרה באופן שוטף. כדי להקל עליהם להתמודד עם האתגרים השונים, חוק הסיעוד במדינת ישראל מאפשר לקשישים שעומדים בתנאי הזכאות לקבל סיוע של מטפלת סיעודית.
מטפלת סיעודית מגיעה לביתם של הקשישים מדי יום ביומו על מנת לעזור להם. עם זאת, לא פעם הגדרות התפקיד שלה מעט עמומות עבור הקשישים ובני משפחתם, כך שמתקשים להבין מה בדיוק נמצא במסגרת האחריות שלה, קל וחומר מהם הדברים שאינה אמורה לעשות.
אז כדי לעשות לכם קצת סדר, ריכזנו לכם את הנקודות החשובות.
מה תפקידן של מטפלות סיעודיות?
נתחיל עם המובן מאליו – מטפלת סיעודית היא אינה עוזרת בית וגם לא עובדת ניקיון. במסגרת תפקידה היא כן תבצע עבודות משק בית קלות, אך בעיקר היא מגיעה על מנת לסייע לקשיש לבצע פעולות יומיומיות שגרתיות כמו למשל רחצה, הלבשה, אכילה ועוד. כך שבשורה התחתונה, עיקר תפקידה נסוב סביב הטיפול האישי ודאגה לרווחתו של הקשיש.
מהות התפקיד של המטפלת הסיעודית – טיפול בקשיש
מטפלת סיעודית מגיעה אל הקשיש הביתה כדי לטפל בו ולסייע לו במהלך ביצוע פעולות יומיומיות שגרתיות. מלבד לעזור לו להתלבש, להתקלח ולאכול היא גם תקנה עבורו מוצרי מזון, תעזור לו לכבס את בגדיו ואף לגהץ אותם בעת הצורך, תסייע לו להחליף מצעים ומוצרי ספיגה ותעזור לו בהתניידות בתוך הבית וגם מחוצה לו. היא יכולה להביא לו תרופות, ללוות אותו לסידורים או לתורים בקופת החולים ועוד.
נטילת תרופות ודאגה לרווחו של הקשיש
תפקיד נוסף של המטפלת הסיעודית הוא לדאוג שהקשיש ייטול את התרופות שלו בזמן. במסגרת הטיפול, המטפלת הסיעודית יכולה לבקשתכם, לתת לקשיש תרופות שהכנתם לה מראש, ולעזור לוודא שהוא ייטול אותן בזמן. כלומר היא יכולה לתזכר את הקשיש שהגיע הזמן ליטול את תרופות המרשם שלו, להגיש לו אותן ולסייע לו בזמן נטילתן.
ומה לגבי עבודות משק בית?
על פי ההגדרות של המוסד לביטוח הלאומי, המטפלת הסיעודית צריכה לבצע עבודות ניקיון קלות בלבד בביתו של הקשיש בו מטפלת. עם זאת, הגדרות אלו מעט מבלבלות, ולא פעם קשישים ובני משפחתם אינם מבינים היכן עובר הגבול ואילו עבודות משק בית המטפלת הסיעודית אכן צריכה לעשות, לעומת אחרות, אשר לא נמצאות במסגרת תפקידה.
אז כדי שהנושא יהיה ברור, המטלות שנמצאות במסגרת תפקידה יהיו: ניקוי אבק, טאטוא הבית, שטיפת רצפה, שמירה על ניקיון בסיסי של המטבח כמו גם על ניקיון של השירותים והמקלחת.
מנגד, אינכם יכולים לדרוש מהמטפלת הסיעודית לבצע עבודות ניקיון יסודיות כמו ניקיון של מוצרי חשמל כמו המקרר או תנור האפייה, ניקוי תריסים וחלונות ועוד. זו המשמעות של "עבודות ניקיון קלות".
ולסיום, חשוב לבחור נכון
המטפלת הסיעודית מגיעה אל הקשיש הביתה מדי יום ביומו, היא מבלה איתו שעות על גבי שעות, מסייעת לו לבצע פעולות שגרתיות ולכן חשוב להתייחס אליה בכבוד. מעבר לכך, חשוב גם לבחור נכון את המטפלת הסיעודית כך שתהיו בטוחים שהאנשים היקרים בחייכם נמצאים בידיים טובות ומקבלים את כל העזרה לה הם זקוקים.
לקשר בין הקשיש למטפלת יש חשיבות רבה והוא יכול לתרום רבות לרווחתו ולמצב רוחו של הקשיש. אנו "באחות לדרך" מספקים לכם מעטפת שלמה של שירותים כדי להבטיח שתמצאו מטפלות סיעודיות מתאימות, תוך שדואגים לכל מה שקשור לליווי רפואי לגיל השלישי. מוזמנים לפנות אלינו לקבלת מידע, סיוע וייעוץ. ן